Henrik Stenson

Henrik Stenson är den idag högst rankade manliga professionella golfspelaren från Sverige. Han var till exempel den första golfspelaren i världen att vinna tävlingarna FedExCup och Race to Dubai under samma år, och efter att han vunnit British Open i juli 2016 blev han den första svensken någonsin att vinna en herrmajor.

Stenson föddes 1976 i Göteborg. Han började spela golf när han var 12 år gammal, men det var inte en självklarhet att det var just golf han skulle satsa på; innan dess hade han nämligen spelat både fotboll och badminton. Efter att han spelat golf i tre år flyttade hans familj till Skåne, där han började spela i Barsebäcks Golf & Country Club. Stenson är än idag engagerad i klubben, och bidrar bland annat till dess verksamhet genom att sponsra en klubbtävling för föreningens juniorer. Annars bor Stenson under större delen av året i Florida i USA.Henrik Stenson in Jan 2014

Stenson blev professionell golfspelare när han var 23 år gammal, år 1999, och redan året efter kvalificerade han sig genom sina tävlingsresultat till PGA European Tour år 2001, som han sedan vann. Åren som följde blev dock inte en fortsatt spikrak kurva uppåt i Stensons resultat – de dalade snarare. Det berodde till stor del på att Stenson arbetade med att förbättra sin sving. Arbetet gav resultat från och med 2004, då han återigen kunde vinna Europatouren. Stenson hade då blivit en av de spelare som kunde slå allra längst av deltagarna i touren.

År 2006 kom Stenson med på rankningen över de 20 bästa golfspelarna i världen, en plats som han visade att han förtjänade året därefter, då han vann Dubai Desert Classic med bland annat Tiger Woods som motspelare. Kronan på Stensons karriär är dock onekligen (hittills) OS-silvret som han vann vid OS i Rio de Janeiro år 2016.

Om du drömmer om att åka till Dubai, USA eller ett annat land där det anordnas stora golftävlingar för att se Stenson spela, och håller på att spara ihop pengar till resan, kan ett sätt att underhålla dig under tiden vara att spela på Megalotto. Då har du ju dessutom en liten chans att vinna pengarna till resan, istället för att behöva spara till den.

Leave a Reply

mts_schema