Henrik Stenson, Sveriges främsta golfare

Henrik Stenson är en aktiv svensk golfare som spelar på både den amerikanska PGA-touren och den europeiska Europatouren. Stenson är 43 år gammal och uppvuxen i Göteborg. Han är sedan 2007 tillsammans med sambon Emma Löfgren, som han har tre barn tillsammans med. Som ung spelade Henrik både fotboll och badminton. Han hade ingen i sin familj som spelade golf utan kom i kontakt med sporten genom en vän som bjöd in honom till att spela en runda. Det var allt som behövdes, efter den rundan var han besatt och han spenderade inte en dag utan att spela golf. Redan efter två års spelande så hade han sänkt sitt handicap till 9, vilket vissa spelare aldrig lyckas åstadkomma under hela sitt liv. Under 1994 blev Henrik uttagen för första gången till det svenska ungdomslandslaget. Henrik är idag den mest framgångsrika golfaren i svensk historia. 1999 vann Stenson Challenge Tour, vilket är andra division till Europatouren, och han bestämde sig därefter för att spela golf på heltid, som professionell. 2001 blev han inbjuden till att delta på Europatouren där han samma år vann sin första professionella tävling, Benson & Hedges International Open. Mellan 2005 och 2008 placerade sig Stenson inom de tio bästa spelarna vartdera året. 2006 var det första året som Stenson placerade sig inom de 20 bästa golfspelarna i världen, efter att blivit nämnd som nummer 19 på Official World Golf Ranking. Efter 2006 så har Stenson aldrig lämnat listan och är än idag en av de 20 bästa golfspelarna i världen.

Stenson är den första nordiska mannen som har vunnit en golfmajor, efter att ha vunnit den brittiska The British Open 2016 med sitt rekordresultat på 264 slag. Stenson gick 20 slag under banan och slog andraplatstagaren och legendaren Phil Mickelson med hela tre slag. Resultatet av 264 slag står sig än idag som rekord inom The British Open. De andra stora titlar han vunnit är The Players Championship, World Golf Championship, två tävlingar inom FedEx Cup Playoff. Stenson har dessutom lyckats vinna 6 PGA-tour tävlingar, 11 Europatour tävlingar, 1 Asian Tour tävling, 2 Sunshine Tour tävlingar och 3 Challenge Tour tävlingar. Detta gör Stenson till den mest framgångsrika golfaren, både män och kvinnor, i Norden.

Stenson, liksom i stort sett alla professionella golfare, bär keps under sina tävlingsrundor. Kepsen har inom golfen kommit att bli en pelare för både stil och sponsorer. Dock så har många golfspelare under en längre tid utsått håravfall på grund av kepsen. Golfare från Larry David till Tiger Woods liksom Henrik Stenson har alla visat sig lida av detta håravfall. Paul McGinley är en irländsk golfspelare som också led av håravfall. McGinley genomgick en hårtransplantation med mycket bra resultat och har därefter rekommenderat sina kära golfvänner göra detsamma. Nordic Hair är en ledande hårklinik inom PRP och hårtransplantation som skulle vara mycket användbar för de skandinaviska golfspelare som lider av håravfall.

Leave a Reply

mts_schema