Sveriges största golfklubbar

Att spela golf har blivit allt populärare under de senare åren. För några decennier sedan var det en klassfråga. Golf var både en rikemansport och det kostade en hel del pengar att spela. Det var även mest män som spelade, kanske tog de ett privatlån för att kunna spela tillsammans med arbetskamrater, vänner och olika mansklubbar. Ibland kunde det var vänner emellan som spelade medan deras fruar lagade söndagsmiddagen.

Numera ser det helt annorlunda ut. Både män och kvinnor spelar golf och åldern sjunker ner i åldrarna. Att se barn från omkring fem år och uppåt, ha sin egen golfbag med anpassade klubbor stå tillsammans med sina föräldrar och slå bollar är ingen märklig syn i dag. Äldre hotell har ibland gjorts om till golfhotell. Det kan antingen vara ett hotell som legat i närheten av en redan etablerad golfbana, eller så har ett hotell byggts i närheten av en nybyggd golfbana. Hotellen kan vara allt från enkla som passar bra för barnfamiljer till lyxhotell där vuxna föredrar att bo i lugn och ro. Du brukar kunna få låna golfvagn och passande klubbor om du inte har själv eller inte tagit med dig ditt golfset. Förvaring är något som också är vanligt förekommande, ifall du inte vill ta med dig golfsetet upp på rummet. I Sverige finns det över 400 golfklubbar och några av de största kan du ta del av här:

Bro Hof slott, stadium course

Denna golfklubb är utformad för dem som spelar toppgolf och har en storpublik. Banan är uppseendeväckande och det är perfekt att filma härifrån, därför blir det bra tv-sändningar. På Bro Hof finns även några av världens mest stimulerande golfhål. Denna golfklubb som ju är Sveriges bästa, har även under flera år korats till en av Europas bästa anläggningar.

Falsterbo GK

Bor du i Skåne eller i närheten är Falsterbo en omtyckt golfklubb som har en stor tradition. Klubbhuset är estetiskt och atmosfären är underbar. När det gäller skötsel- och design finns det inget att klaga på. Vissa anser att Falsterbo GK kan vara en av världens 25 bästa banor, eftersom den sägs vara rolig på vintern och våren. På sommaren sägs den vara hård och torr och under hösten helt underbar.

Barsebäck Golf & Country Club AB

Redan 1967 meddelar det kända greveparet Ian och Marianne Hamilton att de har planer på att starta en golfklubb på sina ägor. Idén hade de fått från Amerika och anläggningen skulle ha ett klubbhus, en golfbana, flera tennisplaner, en bana för lerduveskytte, en swimmingpool med mera. Klubben skulle passa för hela familjen, och redan 1969 invigdes en niohålsbana. År 1970 hade ytterligare nio hål skapats och den tilltänkta 18-hålsbanan invigdes. Barsebäck har under lång tid varit finalbana för den svenska elitserien i golf.

Leave a Reply

mts_schema