Tiger Woods

Tiger Woods kommer att gå till historien som en av de största golfarna genom tiderna. Under sin långa karriär har han hunnit vinna det mesta och dominerat sporten som få andra har gjort. Samtidigt har Woods också kämpat med turbulens vid sidan om golfbanan. Det gör att berättelsen om Tiger Woods fortsätter att fascinera människor världen över. Även om Woods numera har börjat varva ned och inte presterar sin bästa golf fortsätter han ändå att vara en central figur inom sporten. Han är en av de mest igenkända amerikanska idrottarna och har bidragit till att ge golfen ett uppsving i popularitet.

Tiger Woods fick nästan bokstavligt talat golfen med modersmjölken. Redan som tvååring gjorde han sitt första 650px-tiger_woods_june_2014_croppedtv-framträdande där han fick visa upp sina golfkunskaper. Anledningen till Woods tidiga exponering för golfsporten var att hans pappa var övertygad om att hans son hade talang att bli en stor golfspelare. Därför satte Woods Sr lille Tiger tidigt i hårdträning och lät honom öva på sina färdigheter från en tidig ålder. Det skulle ge resultat när Tiger visade upp sina kunskaper och redan som junior var han en spelare i toppklass. Så småningom skulle han uppnå världsklass och slå golfvärlden med häpnad.

Det har dock inte alltid varit enkelt att heta Tiger Woods. 2004 gifte han sig med svenskan Elin Nordegren, men fem år senare avslöjades en omfattande otrohetsskandal där det uppdagades att Tiger hade bedragit sin fru upprepade antal gånger. Det ledde till att Woods blev av med stora sponsorkontrakt och nivån på golfspelandet sjönk också betänkligt. Idag är Woods en – med sina egna mått mätt – medioker spelare som inte tillhör toppen. Han har dock fått en roll som tränare i USA:s Ryder Cup-lag.

Woods har trots allt många triumfer att titta tillbaka på. Totalt vann han 106 segrar på touren vilket gör honom till en av de mest framgångsrika golfspelarna genom alla tider. Han vann enorma turneringar som US Open och The Open i Storbritannien tre gånger vardera. Han vann också Masters Tournament fyra gånger. Det gör att Tiger Woods alltid kommer att förbli en framgångsrik – om än kontroversiell – figur i historien om golf.

Leave a Reply

mts_schema