Spela golf i USA

Att spela golf i USA har länge varit populärt hos svenskarna och Florida är den mest populära golfdestinationen. I delstaten finns det över 1000 golfbanor att välja bland och det är också den delstat med flest golfbanor i landet. Delstaten har sommarlikt klimat året runt, även i mars, och de mest populära städerna för att spela golf i är Orlando och Naples. I USA använder man sig av ett system där man valt att dela upp banorna i två olika kategorier. På de kommunala banorna kan man spela på en bana för endast 150 kronor i ”greenfee”. På de privata banorna, där banorna alltid håller hög kvalitet, får man betala 1000 kronor i ”greenfee”. När man väljer bana får man först kolla vilket behov man har. Har man tidigare erfarenhet kan det var värt att välja en privat bana som passar ens behov. För nybörjaren passar ofta en kommunal bana alldeles utmärkt.

Tiger Woods tillbaka om en månad

Tiger Woods meddelade nyligen att han beräknas vara tillbaka på banan inom en månad. Han har länge haft problem med sin rygg och han har genomgått totalt fyra ryggoperationer. Han har också genomgått en rättegång där han varit misstänkt för rattfylla. Nu är han dock snart tillbaka på banan och han meddelade att han kommer spela Hero World Challange I Albany på Bahamas, en tävling som han själv är med och arrangerar. Han meddelade också att han gillar Albany då det är ett fantastiskt ställe att spela golf på. Den senaste tiden har man kunnat se Tiger träna för fullt på videos han har publicerat på Twitter. Tiger Woods är den mest framgångsrika golfaren genom tiderna och han har vunnit 14 majortävlingar samt 79 segrar på PGA-touren. Karriären har dock präglats av många skandaler där han bland annat varit otrogen mot sin fru för att sedan genomgå en skilsmässa. Han har också haft problem med att vara på rätt sida av lagen då han nyligen erkände att han gjort sig skyldig till vårdslöshet i trafiken. Han slipper dock fängelse för sin handling.

Svenska golfare i USA

Svenskarna har varit framgångsrika på den internationella golfscenen länge och det finns flera svenska golfare som bor i USA. Jesper Parnevik är en av alla svenska golfare som bor i USA. Han har en väldigt framgångsrik karriär bakom sig och han bor för närvarande i Florida. Han har även gjort sig känd genom TV-programmet Parneviks där hans familj bjuder in svenska kändisar till sitt hem. En annan svensk som också stora delar av året bor i Florida är Henrik Stenson. Henrik är fortfarande aktiv inom golfen och han har vunnit ett flertal internationellt erkända titlar. Han är också den första svensken att vinna FedExCup och Race to Dubai under ett och samma år. Att flytta till usa för att spela golf är för många endast en dröm. Dock finns det möjligheter för unga duktiga golfspelare att få ett golfstipendium vid ett college. Det finns många skolor i hela USA som erbjuder ett golfstipendium och alla skolor kräver inte att man som ung golfspelare redan ska ha internationell golferfarenhet.

Leave a Reply

mts_schema