Annika Sörenstam

Sverige har fostrat en av de största golfstjärnorna som sporten har sett. Det handlar om Annika Sörenstam som under sin storhetstid tillhörde den absoluta världstoppen. Nu har Sörenstam avslutat sin aktiva idrottskarriär, men hon fortsätter att betraktas som en legendar bland golfkännare. Med 93 segrar under sin proffskarriär har hon kallats för golfens drottning. Dessutom har Sörenstam gjort mycket för att öka sportens popularitet i Sverige. Det var längesedan som Sverige hade en lika framgångsrika golfare på damsidan som Annika Sörenstam – och det lär dröja innan det dyker upp en lika framgångsrik motsvarighet igen.


Sörenstam växte upp i Bro
utanför Stockholm och började tidigt intressera sig för golf. Hennes första jobb var på 702px-2008_lpga_championship_-_annika_sorenstam_tee_shotgolfbanan, men det var definitivt inte som succéartad golfspelare så tidigt i karriären. Istället började hon sin bana inom sporten med att plocka bollar på ranchen. Det gav henne disciplin att fortsätta sin satsning och träna hårdare för att så småningom bli en storspelare själv. Sörenstam var en talang som tidigt visade framfötterna och hon blev professionell golfspelare som 22-åring. Eftersom golfsporten har sitt centrum i USA var det också dit hon valde att söka sig. Tack vare ett stipendium vid University of Arizona kunde hon få en utbildning samtidigt som hon kunde satsa på golfen i allt större utsträckning.

Det var runt millennieskiftet som Sörenstam hade sin peak i sitt golfspelande. 2003 kom hennes stora triumf när hon vann British Open. Hon har också varit med i lagtävlingen Solheim Cup totalt åtta gånger. Tack vare alla sina framgångar på golfbanan har hon blivit något av en kändis hemma i Sverige. Även om hon bor kvar i USA efter karriären åker hon regelbundet hem till Sverige för att delta i evenemang eller hälsa på bekanta. 2009 kom ett erkännande från självaste kung Carl Gustav när hon mottog H.M. Konungens medalj. Hon har också varit med i programmet Sommar i P1 och berättat om sitt liv. Dessutom har hon flera gånger arbetat som expert i tv och delgivit tittarna sina skarpa observationer. På C More finns möjligheten att se de bästa golfspelarna direkt i de stora turneringarna (https://www.canaldigital.se/c-more).

Leave a Reply

mts_schema