Stora golftävlingar

Golf är en sport som engagerar människor världen över. De bästa spelarna lockar regelbundet miljonpublik och det arrangeras stora tävlingar årligen med stor prestige. Även om vanliga deltävlingar på PGA-touren kan vara rafflande uppgörelser finns det dock några tävlingar som får det att bränna till lite extra. Dessa tävlingar har inte bara flest åskådare på plats och framför tv. De har också normalt det allra bästa startfältet liksom höga prissummor. Det gör att det är dessa tävlingar som verkligen visar vilka spelare som kan leverera på toppnivå.
The Open Championship är en golfturnering
som går av
stapeln i Storbritannien varje år. Det brukar kallas för en ryder_cup_at_the_2008_pga_golf_show_newmajor och innebär att den är en av de fyra stora tävlingarna i golfsporten. Med rötter ända från 1860 är The Open en av de äldsta återkommande turneringarna som fortsätter att arrangeras än idag. 2016 skedde en stor framgång för alla svenska golfentusiaster när Henrik Stenson tog hem segern. Han blev därmed den förste svensken någonsin att vinna tävlingen. Det ledde till ett stort mediapådrag både på hemmaplan liksom i internationella medier, och Stenson hyllades världen över.

Ryder Cup är en annan tävling med hög prestige. Den är utformad på ett annorlunda sätt och låter spelare tävla i lag mot varandra. Mer specifikt är det USA som möter europeiska spelare. Det gör att de bästa golfarna från båda kontinenterna får mäta sina krafter mot varandra och se vilka som klarar av att leverera under press. Under årens lopp har det skett otaliga klassiska ögonblick som har gått till idrottshistorien. Ett exempel på det är Europas enorma upphämtning 2012 som kulminerade i en seger för det europeiska laget – trots att de var uträknade efter halva tävlingen.

2016 var året som golf också trädde in i ett ännu större sammanhang. Då blev sporten nämligen officiellt en OS-sport och det lär leda till ett ännu större uppsving för intresset kring golf. Eftersom OS endast arrangeras vart fjärde år innebär det att mycket står på spel under tävlingarnas gång. I OS 2016 i Rio var det britten Justin Rose som tog hem herrarnas gren medan Inbee Park från Sydkorea vann damernas tävling.

Leave a Reply

mts_schema