Undervisa i golf

Den som spelat mycket golf själv, och har mångårig erfarenhet av golf både som sport och avkoppling, kan välja att bli tränare och hjälpa andra spelare att bli bättre.

För att kunna titulera sig golftränare i Sverige krävs det att man är certifierad via svenska PGA. Där kan man genomföra en tränarassistentutbildning (TAU) på 24 timmar samt en tränarutbildning (TU) på 1600 timmar fördelat över 2 år. TAU-utbildning ger dig möjlighet att hjälpa en certifierad tränare under framförallt grupplektioner och kurser för nybörjare i alla åldrar. Vem vet, kanske blir du utsedd till Årets tränare av tidningen Svensk Golf nästa år?

Privatkurs eller grupp, nybörjare eller erfarna elever649px-2007_LPGA_Championship_-_Lorena_Ochoa_(1)

När du väljer att bli golftränare kan det vara bra att tänka igenom hur du vill undervisa. Om du föredrar gruppträningar eller privatlektioner, om du vill undervisa barn och ungdomar eller vuxna, och om du vill fokusera din undervisning på nybörjare eller mer erfarna spelare. Det kan också vara bra att kolla upp olika golfklubbar om du inte redan är knuten till en. De flesta golftränare är verksamma genom en golfklubb även om det också finns frilansande tränare som besöker olika klubbar och erbjuder träning på andra platser utanför golfklubben. Fundera också på en kursplan som du kan delge eleverna i början av kursen, något som brukar uppskattas och göra din uppföljning och utvärdering lättare.

Administration och bokföring

Den som jobbar som tränare är ofta registrerad via en golfklubb och fungerar som tränare för klubbens medlemmar. Eventuellt sköts då administrationen med bokning av lektioner och fakturering via klubben. Ibland behöver dock tränaren sköta detta själv, vilket kan ta mycket tid och energi, speciellt i fall som fakturor inte betalas i tid. Det kan då vara bra att ta hjälp av ett utomstående företag för hjälp med till exempel inkasso och delgivning. Det finns också många bra system och dataprogram som kan användas för att hålla koll på bokade lektioner, kunder och administration runt träningen.

Leave a Reply

mts_schema